Bij wie kunt u melden

Voor digitale dienstverleners is het mogelijk om zowel vrijwillige als verplichte meldingen te doen bij het CSIRT-DSP. Indien er sprake is van een verplichte melding dient u ook het Agentschap Telecom te informeren. Waar het CSIRT-DSP een adviserende partij is om u te ondersteunen, is het Agentschap Telecom binnen Nederland aangewezen als toezichthoudende partij. Het Agentschap Telecom heeft als taak om toe te zien op de naleving van de wet. Wilt u meer over het Agentschap Telecom weten, klik dan hier.

Bij gebruik van het incident formulier op deze website heeft u de optie om zowel het CSIRT-DSP als het Agentschap Telecom direct te informeren. Voor vrijwillige meldingen is het niet verplicht om het Agentschap Telecom te informeren. Voor zowel vrijwillige als verplichte meldingen kunt u het incident formulier op de website gebruiken. Indien het een situatie betreft met meer urgentie, raden wij u aan om ook telefonisch contact met ons op te nemen via 070 379 6222 (24/7 bereikbaar).

Indien u geen digitale dienstverlener bent, bestaat er altijd de mogelijkheid om een melding bij het Nationaal Cyber Security Center te doen.