Diensten

Het CSIRT-DSP heeft een taak toegewezen gekregen in de “Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen” (Wbni). In dat kader bieden wij meerdere producten en diensten aan digitale dienstverleners. Er kan hier worden gedacht aan bijvoorbeeld het delen van actuele dreigingsinformatie, bijstand bij incidenten en nieuwsbrieven (bijvoorbeeld de Mid of Week met relevant cybernieuws) die u (technisch) op de hoogte houdt van de laatste kwetsbaarheden en relevant cybernieuws. 

Bent u een digitaal dienstverlener en wilt u meer weten of de diensten die wij uw organisatie (kunnen) bieden, dan raden wij aan om contact met ons te zoeken via csirt@csirtdsp.nl of telefonisch via 070-3796222. 

Voor wie zijn deze diensten bedoeld?

Het CSIRT-DSP levert diensten aan digitale dienstverleners. U vindt meer informatie over wat een digitale dienstverlener is, op deze pagina. Indien u heeft bepaald dat uw organisatie (mogelijk) een digitale dienstverlener is kunt u contact met ons opnemen via csirt@csirtdsp.nl om meer informatie te ontvangen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 070-3796222. Wij staan altijd open voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Het CSIRT-DSP zal uw aanvraag verifiëren en uw aanmelding verwerken. Onze diensten worden niet verstrekt aan organisaties die niet aannemelijk kunnen maken een digitale dienstverlener zijn. 

Traffic Light Protocol

Met het versturen van onze producten wordt er gebruik gemaakt van het Traffic Light Protocol. Het Traffic Light Protocol geeft aan wat u met de informatie die u heeft gekregen mag doen. Afhankelijk van het type product of dienst, kan er een andere classificatie worden meegegeven. De meeste informatie die wij verspreiden wordt verstuurd onder TLP:GREEN. Voor meer informatie over het Traffic Light Protocol kunt u de website van First raadplegen.